Кошик
1489 відгуків

Цукерки Моцарт, вони ж кульки Моцарта (Mozart Kugeln)

Цукерки Моцарт, вони ж кульки Моцарта (Mozart Kugeln)

Ще буквально століття тому солодощі були дійсно рідкістю у раціоні, і причин цьому декілька

Інакший рівень розвитку технологій, а без холодильників їх не так просто зберігати

Хіміки ще не до кінця опанували харчові добавки з котрих сьогодні виготовляють солодощі

Шоколад і солодощі були вельми недешеві (їх потрібно було транспортувати)

 

У цей не простий для солодкоїжок час, а точніше у 1890 році Пауль Фюрст у Зальцбургу, що на заході Австрії придумав вишукані цукерки. Кондитер надихався творчістю Моцарта, якому і присвятив назву своїх цукерок.

А цукерки були дійсно вишукані, в той час марципан вже був популярним в Австрії (Марципан це тертий мигдаль із цукром). Однак цукерки поєднували у собі комбінований марципан не тільки із мигдалю а ще і з фісташок.

На самих початках кульки із цих марципанів формувались в ручну, надівались на паличку як сучасні льодяники і занурювались у шоколад. У два шоколади почергово – бо марципанова начинка вкрита шаром чорного і молочного шоколаду. Після того як шоколад застигав дірку заливали шоколадом.

Так як Пауль не запатентував свої цукерки – сьогодні їх виготовляють у промислових масштабах на території Австрії та Німеччини. Однак цукерня Пауля продовжує працювати і там все ще можна скуштувати автентичних кульок Моцарта.

Цукерки Моцарт – це частинка історії – куштуючи їх задумайтесь як Вам повезло 100 років тому насолодитись їхнім смаком було куди складніше ніж тепер. А тепер ось вони їх можна замовити прямо зараз 

 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner