Кошик
1856 відгуків

Pesto Песто

Назва соусу - Пе́сто (pesto) походить від pestato, pestare — «топтати», «розтирати», «тиснути»). Соус Песто це популярний холодний соус Італійської кухні.

Сучасний соус Песто — це соус, що походить від дуже старого часникового соусу агліата (agliata). У найстаріших рецептах, що знайдені у кулінарних книжках ХІХ століття, є лише часник, олія та сир.

Виготовляють соус pesto зазвичай на основі оливкової олії, базиліку і сиру – і як це часто буває є дуже багато варіацій із додаванням інших інгредієнтів.

Цей зелений соус – як консервована зелень – у зимовий період це і смакота і джерело таких необхідних вітамінів.

Де використовується соус песто ? – легше мабуть перелічити де він буде менш доречним – хіба у десертах і солодощах.

Соусом песто можна доповнити – супи, салати, пасту, піцу, м'ясо, птицю …. – соус настільки смачний що його можна просто ложкою їсти – без хліба. Ось кілька популярних способів застосування песто:

·         Додайте до гарячих спагеті або до готової лазаньї.

·         Змішайте з підливою або іншими соусами.

·         Додайте до готових яєць – яєчні, омлету або яйця-пашот.

·         Замініть традиційний томатний соус до піци на песто. А ще краще – додайте його до готової страви.

·         Додайте песто в улюблені сендвічі, роли з лавашу або тортилью.

·         Песто навряд чи може зіпсувати салат.

·         Ложка песто не завадить тарілці супу. Так само, як і запеченому м'ясу, птиці або рибі.

Де взяти песто?

Тут є принципових 2 варіанти

Приготувати соус песто самостійно - в інтернеті багато рецептів по виготовленню соусу в домашніх умовах – і при бажанні у Вас точно вийде приготувати смачний соус.

Читаючи додайте «жменьку базиліку» врахуйте що існує 69 різних видів базиліку і навіть один і той самий вид базиліку може мати різний смак в залежності від умов його вирощування.

Придбати готовий соус песто:

Класичний соус песто дженовезе від Barilla чи менш відомого бренду Polli – вони обидва класичні і одночасно різні на смак, а ще є варіації без часнику. Крім цього є червоне песто – це песто до якого додано в’ялені помідори.

Песто приготований Вами однозначно буде самим смачним песто – та як показує практика вигідніше купувати готові песто.

Інші статті

  • Гіпоалергенні гелі для душу стають все більш популярними серед споживачів. Дізнайтеся про їх переваги, для кого вони створені, та чим відрізняються від звичайних гелів. Зробіть вибір на користь безпечного догляду за шкірою.
  • Дізнайтеся, чому екологічні засоби для миття посуду, такі як гелі та таблетки для посудомийних машин, стають все більш популярними. Досліджуйте важливість підтримання екологічної чистоти, переваги використання еко-засобів у повсякденному житті, та як це може позитивно вплинути на ваше здоров'я і навколишнє середовище.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner