Pesto Песто
Назва соусу - Пе́сто (pesto) походить від pestato, pestare — «топтати», «розтирати», «тиснути»). Соус Песто це популярний холодний соус Італійської кухні.
Сучасний соус Песто — це соус, що походить від дуже старого часникового соусу агліата (agliata). У найстаріших рецептах, що знайдені у кулінарних книжках ХІХ століття, є лише часник, олія та сир.
Виготовляють соус pesto зазвичай на основі оливкової олії, базиліку і сиру – і як це часто буває є дуже багато варіацій із додаванням інших інгредієнтів.
Цей зелений соус – як консервована зелень – у зимовий період це і смакота і джерело таких необхідних вітамінів.
Де використовується соус песто ? – легше мабуть перелічити де він буде менш доречним – хіба у десертах і солодощах.
Соусом песто можна доповнити – супи, салати, пасту, піцу, м'ясо, птицю …. – соус настільки смачний що його можна просто ложкою їсти – без хліба. Ось кілька популярних способів застосування песто:
· Додайте до гарячих спагеті або до готової лазаньї.
· Змішайте з підливою або іншими соусами.
· Додайте до готових яєць – яєчні, омлету або яйця-пашот.
· Замініть традиційний томатний соус до піци на песто. А ще краще – додайте його до готової страви.
· Додайте песто в улюблені сендвічі, роли з лавашу або тортилью.
· Песто навряд чи може зіпсувати салат.
· Ложка песто не завадить тарілці супу. Так само, як і запеченому м'ясу, птиці або рибі.
Де взяти песто?
Тут є принципових 2 варіанти
Приготувати соус песто самостійно - в інтернеті багато рецептів по виготовленню соусу в домашніх умовах – і при бажанні у Вас точно вийде приготувати смачний соус.
Читаючи додайте «жменьку базиліку» врахуйте що існує 69 різних видів базиліку і навіть один і той самий вид базиліку може мати різний смак в залежності від умов його вирощування.
Придбати готовий соус песто:
Класичний соус песто дженовезе від Barilla чи менш відомого бренду Polli – вони обидва класичні і одночасно різні на смак, а ще є варіації без часнику. Крім цього є червоне песто – це песто до якого додано в’ялені помідори.
Песто приготований Вами однозначно буде самим смачним песто – та як показує практика вигідніше купувати готові песто.
Інші статті
- В’ялені томати Yunus і Suntat — це справжня кулінарна магія, яка перетворює будь-яку страву на витвір мистецтва. Дізнайтеся, як приготувати просту, але неймовірно смачну середземноморську пасту з в’яленими томатами, і дізнайтеся, чому саме ці бренди вибирають кухарі та гурмани по всій Європі.
- Солодкий аромат какао, ніжна консистенція і справжній іспанський смак — це все про Hacendado Crema al Cacao, безглютенову шоколадно-горіхову пасту від мережі Mercadona. Створена для тих, хто не уявляє ранку без ложки шоколаду, але цінує натуральність і якість.


