Кошик
1489 відгуків

Pesto Песто

Назва соусу - Пе́сто (pesto) походить від pestato, pestare — «топтати», «розтирати», «тиснути»). Соус Песто це популярний холодний соус Італійської кухні.

Сучасний соус Песто — це соус, що походить від дуже старого часникового соусу агліата (agliata). У найстаріших рецептах, що знайдені у кулінарних книжках ХІХ століття, є лише часник, олія та сир.

Виготовляють соус pesto зазвичай на основі оливкової олії, базиліку і сиру – і як це часто буває є дуже багато варіацій із додаванням інших інгредієнтів.

Цей зелений соус – як консервована зелень – у зимовий період це і смакота і джерело таких необхідних вітамінів.

Де використовується соус песто ? – легше мабуть перелічити де він буде менш доречним – хіба у десертах і солодощах.

Соусом песто можна доповнити – супи, салати, пасту, піцу, м'ясо, птицю …. – соус настільки смачний що його можна просто ложкою їсти – без хліба. Ось кілька популярних способів застосування песто:

·         Додайте до гарячих спагеті або до готової лазаньї.

·         Змішайте з підливою або іншими соусами.

·         Додайте до готових яєць – яєчні, омлету або яйця-пашот.

·         Замініть традиційний томатний соус до піци на песто. А ще краще – додайте його до готової страви.

·         Додайте песто в улюблені сендвічі, роли з лавашу або тортилью.

·         Песто навряд чи може зіпсувати салат.

·         Ложка песто не завадить тарілці супу. Так само, як і запеченому м'ясу, птиці або рибі.

Де взяти песто?

Тут є принципових 2 варіанти

Приготувати соус песто самостійно - в інтернеті багато рецептів по виготовленню соусу в домашніх умовах – і при бажанні у Вас точно вийде приготувати смачний соус.

Читаючи додайте «жменьку базиліку» врахуйте що існує 69 різних видів базиліку і навіть один і той самий вид базиліку може мати різний смак в залежності від умов його вирощування.

Придбати готовий соус песто:

Класичний соус песто дженовезе від Barilla чи менш відомого бренду Polli – вони обидва класичні і одночасно різні на смак, а ще є варіації без часнику. Крім цього є червоне песто – це песто до якого додано в’ялені помідори.

Песто приготований Вами однозначно буде самим смачним песто – та як показує практика вигідніше купувати готові песто.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner