Брускетта - це ...
Брускетта
Брускетта (італ. bruschetta або рідше bruschetto від bruscare - смажити на вугіллях) - традиційна страва центрально-італійської кухні (яка також має аналоги в інших регіонах); в наш час - закуска-антипасти перед основними стравами. Це гарячий і хрусткий хліб, який натирається головкою часнику по поверхні і потім поливається оливковою олією і (можливо) іншими інгредієнтами.
Відмінна особливість брускетти від бутерброда або тоста полягає в тому, що шматочки хліба попередньо висушуються перед смаженням (на грилі, решітці або на сковороді без масла). Для приготування брускетти підходить к'ябатта.
Кількість способів приготування брускетти величезна - з шинкою-прошутто, помідорами, базиліком, моцареллою, оливками та іншими інгредієнтами. Найпоширеніший рецепт - з помідорами і базиліком, але найпростіша і класична брускетта - підсмажений тосканський хліб, змащений високоякісною очищеною оливковою олією і натертий зубчиком часнику.
Інші статті
- Правильний догляд за посудомийною машиною гарантує її тривалу роботу та ефективне миття посуду. Дізнайтеся, як правильно чистити посудомийну машину та які засоби Denk Mit забезпечать її ідеальну чистоту та захист від накипу і жиру.
- Гіпоалергенні гелі для душу стають все більш популярними серед споживачів. Дізнайтеся про їх переваги, для кого вони створені, та чим відрізняються від звичайних гелів. Зробіть вибір на користь безпечного догляду за шкірою.