Кошик
1773 відгуків

Брускетта - це ...

Брускетта

Брускетта (італ. bruschetta або рідше bruschetto від bruscare - смажити на вугіллях) - традиційна страва центрально-італійської кухні (яка також має аналоги в інших регіонах); в наш час - закуска-антипасти перед основними стравами. Це гарячий і хрусткий хліб, який натирається головкою часнику по поверхні і потім поливається оливковою олією і (можливо) іншими інгредієнтами.

Відмінна особливість брускетти від бутерброда або тоста полягає в тому, що шматочки хліба попередньо висушуються перед смаженням (на грилі, решітці або на сковороді без масла). Для приготування брускетти підходить к'ябатта.

Кількість способів приготування брускетти величезна - з шинкою-прошутто, помідорами, базиліком, моцареллою, оливками та іншими інгредієнтами. Найпоширеніший рецепт - з помідорами і базиліком, але найпростіша і класична брускетта - підсмажений тосканський хліб, змащений високоякісною очищеною оливковою олією і натертий зубчиком часнику.

Інші статті

  • Гіпоалергенні гелі для душу стають все більш популярними серед споживачів. Дізнайтеся про їх переваги, для кого вони створені, та чим відрізняються від звичайних гелів. Зробіть вибір на користь безпечного догляду за шкірою.
  • Дізнайтеся, чому екологічні засоби для миття посуду, такі як гелі та таблетки для посудомийних машин, стають все більш популярними. Досліджуйте важливість підтримання екологічної чистоти, переваги використання еко-засобів у повсякденному житті, та як це може позитивно вплинути на ваше здоров'я і навколишнє середовище.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner