Кошик
1489 відгуків

Брускетта - це ...

Брускетта

Брускетта (італ. bruschetta або рідше bruschetto від bruscare - смажити на вугіллях) - традиційна страва центрально-італійської кухні (яка також має аналоги в інших регіонах); в наш час - закуска-антипасти перед основними стравами. Це гарячий і хрусткий хліб, який натирається головкою часнику по поверхні і потім поливається оливковою олією і (можливо) іншими інгредієнтами.

Відмінна особливість брускетти від бутерброда або тоста полягає в тому, що шматочки хліба попередньо висушуються перед смаженням (на грилі, решітці або на сковороді без масла). Для приготування брускетти підходить к'ябатта.

Кількість способів приготування брускетти величезна - з шинкою-прошутто, помідорами, базиліком, моцареллою, оливками та іншими інгредієнтами. Найпоширеніший рецепт - з помідорами і базиліком, але найпростіша і класична брускетта - підсмажений тосканський хліб, змащений високоякісною очищеною оливковою олією і натертий зубчиком часнику.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner