Рецепт пасти з тунцем консервированым
Паста з Тунцем
- Паста з консервованим тунцем готується дуже швидко, тому потрібно відразу закип'ятити воду для спагетті у великій 5-6 літровій каструлі.
- Візьміть часник і наріжте його на тонкі смужки (слайсы) завтовшки не більше 1 міліметра. Часник повинен лише надати легкий смак страви.
- Такими ж тонкими кільцями наріжте перець Чилі. Якщо ви не переносите гостроту, можна розрізати перець на дві половини і помилкової прибрати все насіння і світлі прожилки, після цього перець збереже свій смак і практично втратить гостроту. Замість кілець вийдуть, звичайно ж, півкільця, не так красиво, зате не гостро.
- Наріжте невеликими кільцями помідори черрі і відкладіть їх, вони будуть подаватися в свіжому вигляді, додаючи сік і свіжість пасті.
- Розігріваємо сковороду і виливаємо в неї оливкова олія. В цій пасті його трохи більше, ніж зазвичай, тому що масло створює рідку основу для соусу.
- Відправляємо смажитися на середньому вогні сковороду часник і перець, достатньо 2-3 хвилини.
- Додаємо консервований тунець разом з соком, щоб соус був як можна більш насиченою. Великі шматки трошки раздавливаем, щоб вони краще перемішалися з пастою.
- Як тільки додали тунець, вже можна варити спагетті. Не забуваємо додати киплячу воду 2 чайні ложки солі (з розрахунку 1 чайна ложка на літр води).
- Поки варяться макарони, у нас є 7-8 хвилин, щоб довести до готовності соус з тунця. З рибою завжди чудово поєднується лимон, тому, щоб додати пасти трохи кислого присмаку видавлюємо половину лимона до останньої краплі в сковороду. Не забувайте, що в лимоні є кісточки. Вони нам в пасті не потрібні.
- Спагетті вже аль денте? Значить тунець теж готовий. Виливаємо воду з каструлі і додаємо спагетті в сковороду. Не забуваємо головне правило приготування пасти – зберігаємо пів склянки води з-під пасти, щоб розбавити соус, якщо він вийде дуже сухим.
- Зменшуємо вогонь на мінімум і додаємо помідори черрі. Ретельно все перемішати і прибираємо з вогню.
- Додаємо свіжі листя руколи. І знову все перемішуємо. Важливо щоб рукола не розварилася і не перетворилася в несмачну обмякшую траву.
- Посипаємо пасту натертим сиром Парміджано Риджано і знову перемішати.
- Можна подавати пасту до столу. Для подачі ви можете взяти залишки рукколи в окремій тарілці, полити оливковою олією, вичавити трохи соку лимона і посипати дрібкою солі, перемішайте отриманий салат і викладайте його зверху порції спагетті і посипайте сиром.
ІНГРЕДІЄНТИ У РОЗРАХУНКУ НА 5 ПОРЦІЙ
- Консервований тунець в 300 грам (3 консерви)
- 100 грам Сир Пармезан
- 0,5 штуки Лимон свіжий
- 4 зубчики Часнику
- 0,5 штуки Перець Чилі свіжий
- 12 штуки Помідори черрі
- 50 грам Рукола свіжа
- 75 мл Оливкова олія Extra Virgin
- 500 грамів Спагетті
Інші статті
- Правильний догляд за посудомийною машиною гарантує її тривалу роботу та ефективне миття посуду. Дізнайтеся, як правильно чистити посудомийну машину та які засоби Denk Mit забезпечать її ідеальну чистоту та захист від накипу і жиру.
- Гіпоалергенні гелі для душу стають все більш популярними серед споживачів. Дізнайтеся про їх переваги, для кого вони створені, та чим відрізняються від звичайних гелів. Зробіть вибір на користь безпечного догляду за шкірою.