Кошик
1489 відгуків

Рецепт пасти з тунцем консервированым

Паста з Тунцем

  1. Паста з консервованим тунцем готується дуже швидко, тому потрібно відразу закип'ятити воду для спагетті у великій 5-6 літровій каструлі.
  2. Візьміть часник і наріжте його на тонкі смужки (слайсы) завтовшки не більше 1 міліметра. Часник повинен лише надати легкий смак страви.
  3. Такими ж тонкими кільцями наріжте перець Чилі. Якщо ви не переносите гостроту, можна розрізати перець на дві половини і помилкової прибрати все насіння і світлі прожилки, після цього перець збереже свій смак і практично втратить гостроту. Замість кілець вийдуть, звичайно ж, півкільця, не так красиво, зате не гостро.
  4. Наріжте невеликими кільцями помідори черрі і відкладіть їх, вони будуть подаватися в свіжому вигляді, додаючи сік і свіжість пасті.
  5. Розігріваємо сковороду і виливаємо в неї оливкова олія. В цій пасті його трохи більше, ніж зазвичай, тому що масло створює рідку основу для соусу.
  6. Відправляємо смажитися на середньому вогні сковороду часник і перець, достатньо 2-3 хвилини.
  7. Додаємо консервований тунець разом з соком, щоб соус був як можна більш насиченою. Великі шматки трошки раздавливаем, щоб вони краще перемішалися з пастою.
  8. Як тільки додали тунець, вже можна варити спагетті. Не забуваємо додати киплячу воду 2 чайні ложки солі (з розрахунку 1 чайна ложка на літр води).
  9. Поки варяться макарони, у нас є 7-8 хвилин, щоб довести до готовності соус з тунця. З рибою завжди чудово поєднується лимон, тому, щоб додати пасти трохи кислого присмаку видавлюємо половину лимона до останньої краплі в сковороду. Не забувайте, що в лимоні є кісточки. Вони нам в пасті не потрібні.
  10. Спагетті вже аль денте? Значить тунець теж готовий. Виливаємо воду з каструлі і додаємо спагетті в сковороду. Не забуваємо головне правило приготування пасти – зберігаємо пів склянки води з-під пасти, щоб розбавити соус, якщо він вийде дуже сухим.
  11. Зменшуємо вогонь на мінімум і додаємо помідори черрі. Ретельно все перемішати і прибираємо з вогню.
  12. Додаємо свіжі листя руколи. І знову все перемішуємо. Важливо щоб рукола не розварилася і не перетворилася в несмачну обмякшую траву.
  13. Посипаємо пасту натертим сиром Парміджано Риджано і знову перемішати.
  14. Можна подавати пасту до столу. Для подачі ви можете взяти залишки рукколи в окремій тарілці, полити оливковою олією, вичавити трохи соку лимона і посипати дрібкою солі, перемішайте отриманий салат і викладайте його зверху порції спагетті і посипайте сиром.

 

ІНГРЕДІЄНТИ У РОЗРАХУНКУ НА 5 ПОРЦІЙ

  • Консервований тунець в 300 грам (3 консерви)
  • 100 грам Сир Пармезан
  • 0,5 штуки Лимон свіжий
  • 4 зубчики Часнику
  • 0,5 штуки Перець Чилі свіжий
  • 12 штуки Помідори черрі
  • 50 грам Рукола свіжа
  • 75 мл Оливкова олія Extra Virgin
  • 500 грамів Спагетті

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner