Паста з консервованим тунцем готується дуже швидко, тому потрібно відразу закип'ятити воду для спагетті у великій 5-6 літровій каструлі.
Візьміть часник і наріжте його на тонкі смужки (слайсы) завтовшки не більше 1 міліметра. Часник повинен лише надати легкий смак страви.
Такими ж тонкими кільцями наріжте перець Чилі. Якщо ви не переносите гостроту, можна розрізати перець на дві половини і помилкової прибрати все насіння і світлі прожилки, після цього перець збереже свій смак і практично втратить гостроту. Замість кілець вийдуть, звичайно ж, півкільця, не так красиво, зате не гостро.
Наріжте невеликими кільцями помідори черрі і відкладіть їх, вони будуть подаватися в свіжому вигляді, додаючи сік і свіжість пасті.
Розігріваємо сковороду і виливаємо в неї оливкова олія. В цій пасті його трохи більше, ніж зазвичай, тому що масло створює рідку основу для соусу.
Відправляємо смажитися на середньому вогні сковороду часник і перець, достатньо 2-3 хвилини.
Додаємо консервований тунець разом з соком, щоб соус був як можна більш насиченою. Великі шматки трошки раздавливаем, щоб вони краще перемішалися з пастою.
Як тільки додали тунець, вже можна варити спагетті. Не забуваємо додати киплячу воду 2 чайні ложки солі (з розрахунку 1 чайна ложка на літр води).
Поки варяться макарони, у нас є 7-8 хвилин, щоб довести до готовності соус з тунця. З рибою завжди чудово поєднується лимон, тому, щоб додати пасти трохи кислого присмаку видавлюємо половину лимона до останньої краплі в сковороду. Не забувайте, що в лимоні є кісточки. Вони нам в пасті не потрібні.
Спагетті вже аль денте? Значить тунець теж готовий. Виливаємо воду з каструлі і додаємо спагетті в сковороду. Не забуваємо головне правило приготування пасти – зберігаємо пів склянки води з-під пасти, щоб розбавити соус, якщо він вийде дуже сухим.
Зменшуємо вогонь на мінімум і додаємо помідори черрі. Ретельно все перемішати і прибираємо з вогню.
Додаємо свіжі листя руколи. І знову все перемішуємо. Важливо щоб рукола не розварилася і не перетворилася в несмачну обмякшую траву.
Посипаємо пасту натертим сиром Парміджано Риджано і знову перемішати.
Можна подавати пасту до столу. Для подачі ви можете взяти залишки рукколи в окремій тарілці, полити оливковою олією, вичавити трохи соку лимона і посипати дрібкою солі, перемішайте отриманий салат і викладайте його зверху порції спагетті і посипайте сиром.
В’ялені томати Yunus і Suntat — це справжня кулінарна магія, яка перетворює будь-яку страву на витвір мистецтва. Дізнайтеся, як приготувати просту, але неймовірно смачну середземноморську пасту з в’яленими томатами, і дізнайтеся, чому саме ці бренди вибирають кухарі та гурмани по всій Європі.
Солодкий аромат какао, ніжна консистенція і справжній іспанський смак — це все про Hacendado Crema al Cacao, безглютенову шоколадно-горіхову пасту від мережі Mercadona. Створена для тих, хто не уявляє ранку без ложки шоколаду, але цінує натуральність і якість.